Hyundai biedt per direct meer elektrische, hybride en waterstof aangedreven auto's aan. De lancering van het 'aanvalsplan voor groene mobiliteit' valt samen met de verkrijgbaar van de elektrische Ioniq in de showroom.

Hyundai stelt zich tot doel om in het jaar 2021 een van de schoonste merken te zijn. Daarvoor is het natuurlijk noodzakelijk dat autokopers en leaserijders kunnen kiezen uit een aardig assortiment hybride, elektrische en waterstofauto's. Daarom gaat het merk zo spoedig mogelijk extra exemplaren aanbieden van zulke modellen, om te beginnen in Nederland en Noorwegen.

De eerste drie modellen in 2018

Zo krijgt ons land van de fabrikant voorrang bij de levering van elektrische modellen. Vanaf vandaag is Hyundai's eerste EV, de Ioniq Electric, dan ook leverbaar - zelfs uit voorraad. Eind juli volgt de Kona Electric en vanaf augustus de Hyundai Nexo, de waterstofauto die met een brandstofcel elektriciteit aan boord opwekt. 

Hyundai wil in 2021 bij de 'groenste' autofabrikanten ter wereld behoren

Daar houdt het niet bij op. Tot 2025 introduceert Hyundai acht nieuwe hybride modellen, vier plug-in hybrides, vijf volledig elektrische auto's en nog een waterstofauto. Dit assortiment voor 'elektrische mobiliteit' vult Hyundai's SUV-lijn (met de Santa Fe, Tucson en Kona) en zogenaamde DNA-modellen (i10 tot en met i40) aan. Modellen op conventionele brandstof blijven dus ook gewoon beschikbaar.

Hyundai richt zich op betaalbare geëlektrificeerde modellen, om elektrisch rijden voor een groot publiek beschikbaar te maken. Bovenop de 5 jaar fabrieksgarantie die standaard op elke Hyundai zit gaat het merk op hoogvoltage accupakketten 8 jaar garantie bieden, of maximaal 200.000 km.