Vanaf nu biedt Volkswagen meer luxe en power in de Amarok. De pick-up wordt leverbaar met een nieuwe versie van de 3.0 V6 TDI-motor en in de luxe  Aventura-uitvoering.

Volkswagen breidt het motoraanbod van de Amarok uit met een nieuwe variant van de 3.0 V6 TDI-dieselmotor. Die levert 258 pk en in de tijdelijke overboost-functie zelfs 272 pk. Het koppel is 580 Nm. De V6 is altijd gekoppeld aan een achttraps automaat en drijft standaard vier wielen aan.

Volkswagen biedt de nieuwe, sterke dieselversie aan in twee uitvoeringen. Nieuw is de Aventura, die is te herkennen aan de ‘sports bar’ direct achter de cabine. De uitvoering is verder voorzien van speciale 20 inch lichtmetalen wielen, specifieke afwerking in de voorbumper, sidebars met LED-verlichting en mistlampen. De kleur Peacock Green is exclusief aan de Aventura voorbehouden. Het interieur is aangekleed met comfortstoelen die zijn bekleed met nappalederen bekleding. Verder herken je de luxe uitvoering aan de specifieke instaplijsten en matten en de zwarte hemelbekleding.

De Aventura is de nieuwe topuitvoering boven de Highline en heeft dus ook alle luxe van die uitvoering standaard. Je moet dan denken aan volautomatische airconditioning, xenon-koplampen en parkeersensoren met achteruitrijcamera.

De Amarok met 258 pk sterke TDI-motor is verkrijgbaar vanaf 38.400 euro (Highline), exclusief btw en BPM. Volkswagen richt zich met het model vooral op ondernemers. De Aventura-uitvoering kost met de nieuwe dieselmotor 45.650 euro, ook exclusief belastingen.