Rolls-Royce heeft een nieuwe optie ontwikkeld voor de Dawn: Aero Cowling. Met deze afdekplaat, die achter de voorstoelen kan worden aangebracht, krijgt de cabriolet een meer sportieve uitstraling.

Als Rolls-Royce een nieuwe optie presenteert dan weet je twee dingen zeker: het is mooi en het is duur. Beide kwalificaties gaan zonder meer op voor de Aero Cowling voor de Dawn. Dit is een losse afdekplaat die boven de achterbank aangebracht kan worden. De welvingen volgen de vormen van de hoofdsteunen, waardoor de cabriolet een heel andere uitstraling krijgt. Volgens Rolls-Royce transformeert de Dawn zelfs in een sportieve roadster. Mooi meegenomen natuurlijk, maar het voornaamste doel van de Aero Cowling is dat de bestuurder en bijrijder meer uit de wind zitten.

De cover wordt uitgevoerd in de kleuren die jij wilt, of in de kleuren die passen bij het in- en exterieur van de auto. Als het dak gesloten is kan de Aero Cowling gewoon blijven zitten, maar hij is ook te verwijderen. In de welvingen zijn opbergvakken aangebracht. De afdekplaat is gemaakt van lichtgewicht materiaal, zoals aluminium en koolstofvezel.

Rolls-Royce vraagt 26.369 euro voor de nieuwe optie. Ook bestaande Dawn-rijders kunnen de Aero Cowling bestellen.