Mercedes-AMG heeft de prijzen bekend gemaakt van de GT 4-Door Coupé, het praktische broertje van de sportwagen AMG GT Coupé. De vanafprijs bedraagt 212.533 euro.

Tegen het einde van de herfst staat ‘ie in de showroom: de nieuwe vierdeurs coupé van Mercedes-Benz. Technisch leunt het nieuwe model op de CLS, maar de naam, uitstraling en prestaties deelt de 4-Door Coupé met de AMG GT. De prijzen van het sportieve model zijn nu bekend, ze beginnen bij 212.533 euro.

De AMG GT 4-Door Coupé, zoals de auto officieel heet, komt in twee versies, beide met krachtige V8-motor. De standaardversie heeft 585 pk, de S-uitvoering 639 pk. Die laatste kost 226.301 euro. Een negentraps automaat en vierwielaandrijving zijn op beide versies standaard. Ook andere technische hoogstandjes, zoals een meesturende achteras, een elektronisch aangestuurd sperdifferentieel en actieve aerodynamica zijn aanwezig op de vierdeurs coupé.

De standaarduitrusting is zeer omvangrijk. Een widescreen cockpit met twee enorme beeldschermen, led-koplampen, AMG sportstoelen met nappalederen bekleding, een Burmester audiosysteem en een elektrisch bedienbare achterklep zijn standaard. De middentunnel en het stuur zijn voorzien van hightech knoppen met kleine beeldschermpjes. Achterin zijn twee losse stoelen gemonteerd, maar Mercedes-Benz biedt ook een meer klassieke achterbank aan als optie.

De Mercedes-AMG GT 4-Door Coupé is net als elke andere nieuwe Mercedes het eerste jaar leverbaar als Edition 1 (foto 4, 5 en 6). Deze speciale uitvoering is aangekleed met een vaste achterspoiler, een gewijzigde voorbumper met front splitter en 21 inch lichtmetalen wielen met gekruiste spraken. Het interieur is verfraaid met gele veiligheidsgordels en stiksels en koolstofvezel elementen. De Edition 1 is leverbaar in de kleuren grijs (mat en glanzend) en wit.