Deze week gaat het doek er eindelijk af. Plaats van onthulling: het concours d’elegance van Pebble Beach. De auto: de Bugatti Divo, een nieuw model op basis van de Chiron.

Bugatti telt af naar de onthulling van de Divo met twee nieuwe plaagplaatjes. Niet dat je er iets aan hebt, zelfs als je het benodigde bedrag van 5 miljoen euro (exclusief belastingen) bij elkaar hebt gespaard dan nog kun je geen Divo kopen. Alle veertig exemplaren die Bugatti gaat bouwen zijn namelijk al verdeeld.

De Divo is gebaseerd op de Chiron. De basisvorm van de donorauto is waarschijnlijk nog wel te herkennen, maar hoeveel Bugatti precies heeft aangepast is niet bekend. Door de diverse teasers en de summiere informatie die het merk heeft vrijgegeven, weten we in ieder geval dat de Divo andere achterlichten en koplampen heeft en nieuwe aerodynamische onderdelen. 

Over technische aanpassingen, behalve dan de geoptimaliseerde aerodynamica, kunnen we nog niks zeggen. Zo is bijvoorbeeld nog niet bekend of de 1.500 pk sterke W16-motor met vier turbo’s verder is opgevoerd kunnen we je nog niet vertellen. Wel is bekend dat de Divo ten opzichte van de Chiron gewicht heeft verloren. Nog even geduld, op 24 augustus krijgen we alle antwoorden.