Rolls-Royce komt met drie nieuwe collecties van zijn exclusieve Black Badge-label. De Umbra Collection, Paradiso Collection en Nebula Collection worden gepresenteerd op het concours d’elegance van Pebble Beach deze week.

Een Rolls-Royce is altijd exclusief, maar het kan altijd nog een beetje exclusiever. Daarvoor is er Rolls-Royce Black Badge, een speciale afdeling die exclusieve collecties ontwikkeld van Rolls-Royce modellen. Voor de Dawn, Ghost en Wraith komt het merk nu met drie nieuwe collecties: Umbra, Paradiso en Nebula.

De Umbra Collection is te herkennen aan de deels in zwart uitgevoerde motorkap en de donkere chromen delen. Zelfs de beroemde Spirit of Ecstasy en de enorme grille zijn in donker-chroom uitgevoerd. In het interieur keren de twee contrasterende exterieurkleuren terug.

Helemaal op z’n plaats in Pebble Beach is de Paradiso Collection, die de kleur blauw draagt die geïnspireerd is op de blauwe lucht en zee in Californië. Rolls-Royce noemt deze exclusieve kleur Quail Blue. Oranje accenten zorgen voor een opvallend contrast en ook binnenin zijn die te vinden. De rest van het interieur is uitgevoerd in de kleuren blauw en zwart. Ook bijzonder: de middenconsole is afgewerkt met gelakt koolstofvezel waarin aluminium draden zijn verwerkt.

De derde collectie die Rolls-Royce aan de Californische kust presenteert heet Nebula en is geïnspireerd op de ruimtevaart. De kleur van de extra matte lak lijkt op die van een hitteschild van een ruimteschip. Bijzonder is het klokje, de achtergrond moet je het idee geven dat je uit het raam van een spaceshuttle naar buiten kijkt. Ook zijn overal in de auto gestikte zeshoeken te vinden.

De prijzen van de exclusieve collecties zijn nog niet bekend.