Hier is de nieuwe BMW Z4! Het merk presenteert de roadster in Californië, waar deze week het concours d’elegance van Pebble Beach plaatsvindt.

Een laag zwaartepunt, achterwielaandrijving, de bestuurderpositie centraal tussen de voor- en achterwielen, een gewichtsverdeling van 50-50 procent en een kleine wielbasis: de nieuwe BMW Z4 voldoet aan alle voorwaarden die het merk zelf aan een roadster stelt. Het merk belooft dat de nieuwe Z4 een wendbaar rijgedrag heeft en een berg rijplezier biedt.

De onthulling in Pebble Beach is niet toevoellig, op precies dezelfde plaats presenteerde het de merk een jaar geleden de Concept Z4, een voorproefje van de auto die vandaag is onthuld. In Californië krijgen de bezoekers de M40i First Edition te zien (foto 5), een speciale uitvoering waarmee de komst van de nieuwe Z4 wordt ingeluid. Deze uitvoering is te herkennen aan de Frozen Orange-lak, 19 inch dubbelspaaks wielen en een antracietkleurig dak met zilverglans. Technisch is de First Edition opgetuigd met een sportonderstel, elektronisch aangestuurde dempers en een M sportdifferentieel op de achteras.

BMW maakt nu alleen de specs van de M40i bekend. Deze krachtige topuitvoering heeft een 340 pk sterke zescilindermotor, waarmee de Z4 in 4,6 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert. Welke motoren er nog meer leverbaar worden horen we volgende maand, dan maakt BMW ook de andere specificaties bekend. In het voorjaar van 2019 verschijnt de nieuwe Z4 bij de Nederlandse dealers.