Skoda kondigt een nieuwe concept car met de naam Vision RS aan. Volgens het merk is deze auto de directe voorbode van een nieuwe model. Het is niet moeilijk om te raden wélk model.

Skoda neemt de Vision RS mee naar de autosalon van Parijs in oktober. Schetsen laten nu alvast zien wat we ongeveer kunnen verwachten, maar voor de echte presentatie moeten we geduld hebben totdat de autoshow in Frankrijk van start gaat.

Skoda kondigt de Vision RS aan als de directe voorbode van een nieuw model. Dat kan maar een model zijn: de opvolger van de Rapid. De hatchbackvorm en de lengte van 4,36 meter (6 centimeter meer dan het huidige model) maken dat duidelijk. Ook duidelijk is dat de volgende generatie Rapid, die mogelijk een nieuwe naam krijgt, op designgebied een enorme stap voorwaarts zet.

Skoda combineert bij de Vision RS nieuwe designelementen met bestaande. De kenmerkende lijn over de zijkant kennen we van recente Skoda’s, terwijl de naar beneden toe doorlopende achterruit een ontwerpelement is van de huidige Rapid. Opvallend zijn de dynamisch vormgegeven bumpers en grille, dat zagen we op deze manier nog niet eerder bij Skoda’s.