Rolls-Royce heeft op een autoshow in China de Phantom Private Suite gepresenteerd. Deze optie maakt van het passagiersgedeelte een afgesloten huiskamer.

De Private Suite van Rolls-Royce zorgt, zoals de naam al suggereert, voor meer privacy. De cockpit is volledig afgeschermd van het passagiersgedeelte met een glazen plaat, die met een druk op de knop elektrochromatisch verduisterd kan worden. Communiceren met de chauffeur kan alleen via een intercom.

De Private Suite is extra goed geïsoleerd, wat van ‘de stilste auto ter wereld’ een nóg stillere auto maakt. De isolatie zorgt er ook voor dat de chauffeur niet kan horen wat er aan de andere kant van het glas gebeurt. Er is nog wel een doorgeefluikje. Hiermee kunnen spullen van en naar achteren doorgegeven worden, zoals papieren documenten. Of een zakje drugs.

De passagierscabine is verder van alle luxe voorzien: een champagnekoeler en bijbehorende glazen, een sterrenhemel, een analoog klokje, beeldschermen, een uitgebreid audiosysteem en elektrisch bedienbare gordijnen.