Het is bijna zover. Nog deze maand kunnen de eerste mensen op de wachtlijst hun definitieve bestelling plaatsen voor de Tesla Model 3. De prijzen zijn nu bekend, ze beginnen bij 58.800 euro.

Nog deze maand neemt Tesla in Nederland de eerste bestellingen voor de Model 3 op. De geïnteresseerden die bovenaan de wachtlijst staan krijgen binnenkort een uitnodiging om hun auto te configureren en te bestellen. In februari verwacht Tesla te starten met de leveringen. De plaats op de wachtlijst en de bestelde opties zijn van invloed op wanneer de auto wordt afgeleverd. 

Het merk maakt nu de eerste prijzen van de Model 3 bekend. In eerste instantie is de elektrische auto alleen te bestellen met Longe Range-accu, met een vanafprijs van 58.800 euro. Deze uitvoering is uitgerust met twee krachtige elektromotoren, waarmee vier wielen worden aangedreven. De actieradius is 544 kilometer, gemeten volgens de nieuwe WLTP-methode. De tweede uitvoering is de krachtigere Tesla 3 Performance, die kost 69.700 euro. Deze versie heeft niet alleen meer vermogen maar ook een sportieve aankleding.

Om het productieproces te versnellen biedt Tesla een beperkt aantal kleuren en opties aan. Je kunt kiezen uit vijf carrosseriekleuren (rood, zwart, wit, blauw en zilvergrijs) en twee interieuruitvoeringen (zwart en wit). De belangrijkste optie betreft software waarmee de Model 3 semi-autonoom kan rijden, Tesla vraagt hiervoor 5.300 euro. De zogenaamde Autopilot-hardware is standaard al aanwezig op alle auto’s.

Prijzen Tesla Model 3
Longe Range € 58.800
Longe Range Performance € 69.700