Fiat maakt de prijs bekend van de vernieuwde 500X met 150 pk sterke 1.3 benzinemotor. Het merk begint met de Opening Edition, die 29.995 euro kost en deze maand bij de dealers verschijnt.

De vernieuwde Fiat 500X is vanaf deze maand verkrijgbaar met de nieuwe 1.3 Firefly-turbomotor met 150 pk. Deze viercilindermotor wordt standaard gekoppeld aan een zestraps DCT-automaat en komt in eerste instantie alleen als rijk uitgeruste Opening Edition naar Nederland. De prijs van deze uitvoering bedraagt 29.995 euro.

De 500X met de nieuwe motor is standaard uitgevoerd als City Cross, met off-road-looks en extra bodemspeling. De uitrusting van de Opening Edition omvat onder andere vele actieve rijhulpsystemen, een verkeersbordenlezer, licht- en regensensoren, een Uconnect multimediasysteem met 7 inch aanraakscherm, airconditioning en een dubbele laadvloer.

Begin volgend jaar start Fiat met de levering van de reguliere uitvoeringen, zowel van de 150 pk sterke 1.3 benzineversie als van de nu al verkrijgbare 1.0 turbomotor met 120 pk.