Mercedes-Benz heeft de vanafprijs bekend gemaakt van de E 300 de, de nieuwe dieselhybride van het merk. 68.414 euro is het bedrag dat het merk vraagt voor deze uitvoering, die vanaf nu is te verkrijgen.

Mercedes-Benz zet een nieuwe hybridevariant in de prijslijst van de E-Klasse. De E 300 de is vanaf nu te koop voor minimaal 68.413 euro. Het merk biedt de plug-in dieselhybride aan als Limousine en Estate.

De E 300 de heeft een 194 pk sterke dieselmotor, die wordt ondersteund door een elektromotor met 90 kW vermogen. Mercedes-Benz geeft een systeemvermogen van 306 pk op en het brandstofverbruik bedraagt in theorie 1,7 l/100 km (1 op 58,8). De elektrische actieradius is 54 kilometer, een waarde die is gemeten volgens de tijdelijke NEDC 2.0-methode. Als volgend jaar de nieuwe verbruikstest WLTP verplicht wordt, zullen de genoemde waarden iets wijzigen.

De E 300 de is standaard uitgerust met slimme Eco Assistent, die op basis van kaartdata, de verkeersbordenlezer, radars en camera’s de meest ideale aandrijving regelt en rij-adviezen geeft. Op die manier kun je als bestuurder het meest uit de batterij halen.