Tekening nieuw studiemodel Infiniti

Infiniti werkt aan een volledig elektrisch aangedreven SUV. Op de autoshow van Detroit in januari toont het merk een studiemodel van die auto.

De eerste autoshow van het jaar is traditioneel in Detroit en Infiniti blikt nu alvast vooruit op die tentoonstelling. Het merk is er vroeg bij maar heeft dan ook wat te vieren, namelijk zijn dertigste verjaardag. Die zet Infiniti kracht bij door een studiemodel van een elektrisch aangedreven SUV te onthullen.

De auto die het merk presenteert in Detroit draagt de nieuwe ontwerptaal van het merk uit. Op de eerste tekening die het merk heeft vrijgegeven is te zien dat het design in lijn ligt met dat van eerdere studiemodellen van het merk, zoals de Q Inspiration Concept die Infiniti begin dit jaar presenteerde. Ook dat was op de autoshow van Detroit.

Infiniti kondigde eerder dit jaar aan dat in 2021 alle modellen van het merk geëlektrificeerd moeten zijn. Dat wil zeggen: hybride of volledig elektrisch. Wanneer de eerste, volledig elektrisch aangedreven Infiniti op de markt komt is nog niet bekend. De auto die voortkomt uit het nieuwe studiemodel zou zomaar eens de eerste elektrische Infiniti kunnen zijn.