Porsche introduceert de 718 T. De T staat voor Touring en moet benadrukken dat bij deze uitvoering de nadruk ligt op rijplezier.

Porsche komt met de 718 T. Dat is geen nieuw topmodel met heel veel vermogen, maar een uitvoering die terug gaat naar de basis. Het instapmodel met 300 pk sterke 2.0 viercilindermotor dient als uitgangspunt. De auto is uitgekleed om gewicht te besparen en aangekleed met technische verbeteringen waarmee de sportieve rijkwaliteiten verder worden verbeterd.

Wat er níet op zit is een multimediasysteem. Dat bespaart gewicht en daarom vind je op de plek van het aanraakscherm een groot opbergvak. Als je het echt graag wil, levert Porsche de 718 T het systeem zonder meerprijs. Andere gewichtsbesparende maatregelen zijn onder andere de lussen die de deurhendels vervangen en de lichtgewicht stof op de stoelen.

De 718 T is voorzien van een met 2 centimeter verlaagde ophanging, een versnellingsbak met kortere schakelwegen en een mechanisch sperdifferentieel. Ook is elke 718 T uitgerust het sport chrono-pakket, met onder andere een rijstandenschakelaar. Nieuw is de PADM-ophanging van de versnellingsbak, waarmee bewegingen van de motor en versnellingsbak worden opgevangen. Dat zorgt voor een nog puurdere rijbeleving zonder verstoringen.

De prijzen van de 718 T beginnen bij 91.300 euro. Porsche levert de nieuwe uitvoering als Cayman en Boxster, met handbak of automaat.

Prijzen Porsche 718 T
Cayman
718 T € 91.300
aut. € 92.164
Boxster
718 T € 93.800
aut. € 94.663