Ford heeft de Ka+ vernieuwd! Het belangrijkste nieuws? Nieuwe motoren en de komst van de SUV-achtige Active-uitvoering.

Ford steekt de Ka+ in het nieuw. Aan de buitenkant kun je dat zien aan de nieuwe grille in Fiesta-stijl, de vernieuwde koplampen met dagrijverlichting en de geretoucheerde bumpers. Het interieur is verbeterd met luxere afwerking van de kunststoffen, meer chromen accenten en een nieuw multimediasysteem met 6,5 inch aanraakscherm.

De vernieuwde Ka+ krijgt de beschikking over een nieuwe Ti-VCT-driecilindermotor, die de oude 1.2 viercilinder vervangt. De cilinderinhoud van de nieuwe motor is nagenoeg gelijk, de winst zit ‘m vooral in het lagere brandstofverbruik en meer kracht bij lage toerentallen. Ford gaat twee vermogensversies aanbieden: 70 en 85 pk. Verder introduceert het merk een 1,5 liter TDCi-dieseluitvoering, maar die gaat de Nederlandse showrooms waarschijnlijk niet halen.

Naast de grotere vernieuwingen voert Ford ook kleine verbeteringen door. Zo is de achterklep nu met een knop op de klep te openen. De standaarduitrusting is aangevuld met onder andere elektrisch bedienbare ramen en spiegels, hill-holder en centrale portiervergrendeling, terwijl de optielijst is aangevuld met een startknop, regensensor en automatisch inschakelbare verlichting.

Nieuw: de Ka+ Active

Net als de nieuwe Fiesta is de vernieuwde Ka+ ook verkrijgbaar als Active. De auto krijgt dan een SUV-achtige uitstraling. De 23 mm grotere bodemspeling, grotere spoorbreedte, aangepaste dempers en dikkere stabilisatorstangen zijn belangrijkste technische aanpassingen.

De vernieuwde Ka+ en de Ka+ Active gaan later dit jaar in de verkoop. De prijzen zijn nog niet bekend.

Update 16.20 uur: Navraag bij Ford Nederland leert dat de Active-uitvoering niet naar ons land komt. Deze uitvoering zou te duur worden in ons land, door de hogere CO2-uitstoot en dus BPM-belasting ten opzichte van de reguliere Ka+.