Ondernemers, hier is de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter! De grootste bus van het merk krijgt diverse luxe functies van de personenwagens van Mercedes-Benz.

De Mercedes-Benz Sprinter is vernieuwd. Je herkent de derde generatie Sprinter aan de nieuwe neus met slankere koplampen en aan de afgeronde vouwen in het plaatwerk. Het interieur biedt meer luxe dan voorheen, door de introductie van opties die voorheen alleen aan de personenauto’s van Mercedes-Benz waren voorbehouden. Je moet dan denken aan het nieuwe MBUX infotainmentsysteem, adaptieve cruise control en een 360 graden-camera. Ook actieve veiligheidssystemen, zoals een spoorassistent en een dodehoeksensor, zijn beschikbaar in de nieuwe Sprinter.

De nieuwe Sprinter is er in heel veel smaken. Als je de mix van lengtes, hoogtes, carrosserievarianten, motoren, versnellingsbakken en soorten aandrijving in de rekenmachine gooit, dan komt het getal 1.700 eruit. Daarmee biedt het merk nóg meer keuze dan voorheen. Zo is er nu bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kiezen voor aandrijving op de voorwielen, in plaats achter of op vier wielen. Het voordeel: een lagere laadvloer en meer laadvermogen. De maximale laadruimte is 17 m3 en het laadvermogen 5,5 ton.

Mercedes-Benz biedt vijf verschillende motorsmaken aan: een 2,1 liter diesel met 114, 143, 163 en 177 pk en een 3.0 V6 met 190 pk en 440 Nm koppel. In 2019 volgt de elektrisch aangedreven eSprinter. Nieuw is een negentraps automaat, die beschikbaar is bij bepaalde aandrijving/motor-combinaties. Een zeventraps automaat blijft ook onderdeel van het assortiment, net als een handgeschakelde zesbak.

De nieuwe Sprinter is per direct te bestellen vanaf 20.990 euro, exclusief btw en BPM. De leveringen starten in juni.