De vernieuwde Ford Transit Connect en Transit Courier brengen lagere gebruikskosten met zich mee. Ondertussen heeft het merk een extra telg van de herziene Transit-familie onthuld, de Connect Wagon.

Ford vernieuwt alle bedrijfswagens in de komende 18 maanden. Deze lente opent het merk de orderboeken voor de vernieuwde Transit Connect en Courier. Halverwege 2018 worden de busjes aan klanten afgeleverd. Nu al heeft Ford goed nieuws voor geïnteresseerden.

Zoals we eerder schreven wordt de Transit Connect leverbaar met de bekende 1,0 liter EcoBoost-benzinemotor. Een nieuwe feature om deze nog zuiniger te maken is cilinderdeactivering: bij lage belasting gebruikt de motor automatisch slechts twee cilinders. Zowel deze als de nieuwe 1.5 EcoBlue-dieselmotor voldoen aan de Euro 6.2-uitstootnormen. 

Ford Transit Courier 2018

Ford heeft meer ingrepen doorgevoerd om de gebruikskosten omlaag te brengen. In het geval van de Transit Connect kunnen de periodes tussen benodigde servicebeurten omlaag. De Transit Courier wordt standaard geleverd met een brandstofbesparingspakket. Daarin zit onder meer de Active Grille Shutter die zorgt voor betere opwarmtijden en verminderde luchtweerstand. 

Inmiddelds is ook de inhoud van de laadruimtes bekendgemaakt. De Transit Courier biedt 2,4 m3 waarin 500 tot 590 kg bagage kan worden vervoerd. De Transit Connect heeft minimaal 520 kg laadvermogen, de grootste uitvoering zelfs maximaal maximaal 890 kg in de laadruimte van 3,6 m3

Ford Transit Connect Wagon 2018

Ford Transit Connect Wagon

Op de Chicago Auto Show heeft Ford gisteren een extra Transit-familielid onthuld, de Transit Connect Wagon. Dit is een personenwagenuitvoering van bovengenoemde Transit Connect, die dankzij het flexibele interieur ook als bestelwagen gebruikt kan worden. Ford zelf noemt het een voordelig alternatief voor MPV's. 

De Transit Connect Wagon biedt ruimte aan vijf of zeven passagiers - afhankelijk van de wielbasis - en heeft vier deuren: schuifdeuren aan beide zijden en dubbele deuren achteraan. Achter de Wagon kan eventueel een aanhanger tot 900 kg gehangen worden. Het is niet bekend of de Ford Transit Connect Wagon naar Nederland komt.