We zijn nog maar net bekomen van de onthulling van de nieuwe G-Klasse of de AMG-uitvoering staat alweer klaar. Hier is de Mercedes-AMG G 63!

Mercedes-Benz maakt haast met de nieuwe G-Klasse. Het merk presenteert nu al de AMG G 63! Die is voorzien van dezelfde V8-motor als de andere recente AMG 63-modellen, een 4,0 liter met twee turboladers. Ten opzichte van de oude 5.5 V8 stoot het nieuwe blok 32 g/km minder CO2 uit, mede doordat de helft van het aantal cilinders wordt uitgeschakeld bij lage motorbelasting. Minder CO2 is niet alleen prettig voor de omgeving, maar ook voor de prijs. Die zal door de lagere BPM-belasting waarschijnlijk gunstiger uitvallen.

Genoeg over de aardse zaken. Prestaties, dat is waar het om draait. Door het lagere gewicht, 13 pk hogere vermogen en 90 Nm extra koppel accelereert de nieuwe G 63 bijna een seconde sneller van 0 naar 100 km/u. Mercedes-AMG geeft 4,5 seconden op voor de standaardsprint en 220 km/u als topsnelheid. Met het optionele AMG Driver’s Package wordt de begrenzer op 240 km/u gezet.

De nieuwe G 63 is voorzien van een negentraps automaat met twee sportstanden. De vierwielaandrijving verdeelt de krachten over de voor- en achterwielen in normale omstandigheden in de verhouding 40/60. Het lagere gewicht, de stijvere koets en nieuwe wielophanging van de laatste generatie G-Klasse komen zeer goed van pas bij de AMG-uitvoering. Het AMG Ride Control met actieve dempers en de besturing met variabele overbrenging zorgen voor verdere verbetering van de rij-eigenschappen.

De Mercedes-AMG G 63 is ten opzichte van de reguliere G-Klasse aangekleed met onder andere specifieke bumpers, een gewijzigde grille, 22 inch wielen en rode remklauwen. Met het optionele Night Package worden er donkere accenten toegevoegd, waarmee de uitstraling nog indrukwekkender is.

De G 63 is voor het eerst te zien op de autosalon van Genève volgende maand. Bestellen kan vanaf 18 maart, dan maakt het merk ook de prijzen bekend. De eerste leveringen worden in juni verwacht.