Het is 30 jaar geleden dat BMW de eerste generatie van de M3 Cabrio presenteerde. Daarom brengt het merk van de huidige opvolger M4 Cabrio een speciale uitvoering uit.

BMW viert dat 30 jaar geleden de eerste M3 Cabrio werd onthuld. Dat doet het merk met de speciale uitvoering Edition 30 Jahre van de opvolger M4 Cabrio. Er worden er driehonderd van gebouwd, vijf daarvan zijn bestemd voor Nederland.

De M4 Cabrio Edition 30 Jahre is leverbaar met een speciale lak: Mandarin II. Hiermee verwijst het merk naar de kleur Dark Yellow waarin de tweede generatie M3 verkrijgbaar was. Naast geel kun je bij de feest-M4 ook kiezen voor Macao Blue. De lakkleur keert terug in het interieur, in de stiksels en/of de leren bekleding.

Op het dashboard is een koolstofvezel strip aangebracht met het opschrift Edition 30 Jahre en het productienummer. De speciale M4 Cabrio is verder aangekleed met het Competition Package, dat diverse technische en uiterlijke upgrades omvat. De highlights zijn een adaptief onderstel, 19 pk extra vermogen (totaal: 450 pk) en gesmede 20 inch wielen.

De M4 Cabrio Edition 30 Jahre wordt vanaf de zomer geleverd. De Nederlandse prijs maakt BMW binnenkort bekend.