Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi geeft de Outlander PHEV in de herfst van zijn carrière een compleet nieuwe aandrijflijn. Ook ondergaat de SUV voor de tweede keer een facelift.

Nog maar een paar jaar geleden stonden leaserijders in de rij om een Mitsubishi Outlander PHEV te bemachtigen. Nu het bijtellingsvoordeel is verdwenen, is ook de storm rondom de SUV gaan liggen maar dat betekent niet dat Mitsubishi het model vergeet. Op de autosalon van Genève presenteert het merk namelijk een nieuwe aandrijflijn voor de Outlander PHEV.

De 2.0 benzinemotor wordt vervangen door een 2.4 met meer trekkracht, een hoger rendement en soepelere krachtafgave. De batterijcapaciteit is vergroot naar 13,8 kWh en de achterste elektromotor heeft 10 procent meer vermogen gekregen. Wat dit alles betekent voor de prestaties en het brandstofverbruik is nog niet bekend.

De nieuwe aandrijflijn is voor Mitsubishi aanleiding om de auto wederom van een nieuwe neus te voorzien. De nieuwe koplampen, gewijzigde bumper, bijgepunte grille en rechthoekige mistlichten geven de Outlander PHEV een modernere uitstraling. In het interieur zijn ook diverse verbeteringen doorgevoerd. Een nieuw instrumentenpaneel, nieuwe sierlijsten en hoogwaardigere leren bekleding moeten de kwaliteitsbeleving naar een hoger niveau tillen. Verder zijn de stoelen vernieuwd, ze bieden nu meer zijdelingse steun.

De vernieuwde Outlander PHEV is te zien op de aanstaande autosalon van Genève en komt in de zomer naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend.