Ford heeft de eerste informatie bekend gemaakt over de Europese versie van de vernieuwde Edge. Het belangrijkste nieuws is de komst van de 2.0 EcoBlue dieselmotor, die de huidige 2.0 TDCi vervangt.

Eerder dit jaar onthulde Ford de vernieuwde Edge voor de Amerikaanse markt, nu volgt de Europese versie. De wijzigingen zijn nagenoeg gelijk, maar voor ons continent heeft het merk een extra nieuwtje: een nieuwe 2.0 EcoBlue dieselmotor.

Het is ook meteen de enige motor die Ford in Nederland gaat aanbieden. Er zijn twee smaken: 190 en 238 pk. Die laatste versie heeft bi-turbotechniek en wordt standaard gekoppeld aan een nieuwe achttraps automaat. De 190 pk-versie is voorzien van een handgeschakelde zesbak. Vierwielaandrijving is altijd standaard op de vernieuwde Edge.

Het vernieuwde aanbod omvat twee uitvoeringen: Vignale en de nieuwe, sportief getinte ST-Line. Die is te herkennen aan de in carrosseriekleur uitgevoerde beschermingsranden, 20 inch wielen, zwarte grille, twee uitlaatpijpeinden en een sportieve aankleding van het interieur.

De prijzen van de vernieuwde Edge zijn nog niet bekend, de verkoop start waarschijnlijk net na de zomer.