SsangYong Rexton Sports

SsangYong presenteert een nieuwe pick-up gebaseerd op de Rexton. Eind dit jaar wordt de nieuwkomer in Europa verwacht.

Het Koreaanse merk SsangYong presenteert het model Rexton Sports. Is de originele Rexton een SUV, de nieuwe variant is een pick-up. Onderhuids delen de twee techniek.

De pick-up zal te bestellen zijn met dieselmotor van 181 pk vermogen, wellicht volgt ook nog de benzinemotor die maximaal 225 pk produceert. Optioneel kan de handbak door een automaat worden vervangen. Een andere optie is het 4-Tronic vierwielaandrijfsysteem. 

De pick-up verschijnt in twee lengtes. De korte variant (5,0 meter) is bedoeld voor mensen met een actieve levensstijl en wordt daarom comfortabel uitgerust. De lange Sports-variant is gericht op het vervoer van spullen. Die biedt 40 cm extra lengte, die geheel ten goede komt aan de laadbak. Het laadvermogen bedraagt een ton. 

SsangYong introduceert de pick-up over een week eerst op de thuismarkt. Vanaf eind dit jaar wordt de Rexton Sports in Europa verwacht. Het is nog onduidelijk of het model ook op de Nederlandse markt wordt geïntroduceerd, houd daarvoor deze nieuwsrubriek in de gaten.