Het is alweer tijd voor een facelift van de Mini hatchback en Cabrio. Het wereldberoemde ontwerp is voorzichtig bijgeschaafd.

Mini heeft drie van zijn modellen vernieuwd. Het gaat om de driedeurs en vijfdeurs hatchback en de Cabrio, die allemaal zijn voorzien van nieuwe koplampen. Optioneel levert het merk intelligente led-verlichting met automatisch grootlicht. Aan de achterkant herken je de nieuwste versie aan de verlichting met het patroon van de Britse vlag. Verder introduceert Mini nieuwe wielen en kleuren en de mogelijkheid om de chromen accenten aan de buitenkant te vervangen door hoogglans zwarte elementen.

Binnenin is een vernieuwd stuur te vinden. De standaarduitrusting is uitgebreid met een 6,5 inch aanraakscherm, de optielijst is voorzien van een draadloze oplader en nieuwe afwerkingsmogelijkheden.

Op technisch gebied zijn er diverse aanpassingen. De 1.2 basismotor wordt vervangen door een exemplaar met een clinderinhoud van 1,5 liter. Het koppel van de twee vermogensversies ligt daardoor 10 Nm hoger. Alle motorversies zijn 5 procent zuiniger geworden en stoten minder CO2 uit. Aanpassingen aan de inspuiting en turbo hebben hieraan bijgedragen. De eerder aangekondigde zeventraps automaat met dubbele koppeling wordt voor het eerst geleverd op de vernieuwde Mini, de Cooper SD en Cooper Works-uitvoeringen krijgen zelfs een achttraps automaat.

De vernieuwde Mini hatchback en Cabrio worden in het voorjaar leverbaar. De prijzen zijn nog niet bekend.