BMW onthult de vernieuwde 2 Serie Active Tourer en 2 Serie Gran Tourer. Een nieuwe neus met grotere grille en verbeterde motoren zijn de belangrijkste wijzigingen.

BMW stelt de vernieuwde 2 Serie Active Tourer en 2 Serie Gran Tourer voor. De vernieuwde neus van de MPV's springt meteen in het oog. De hogere grille en de vernieuwde bumper moeten zorgen voor een krachtigere uitstraling. Ook de indeling van de koplampen is nieuw, de 2 Serie Active Tourer en Gran Tourer hebben voortaan zeshoekige led-dagrijverlichting. Optioneel levert BMW nu volledige led-koplampen met automatisch grootlicht. Aan de achterkant zorgt de nieuwe bumper ervoor dat de MPV breder oogt. Verder levert BMW twee nieuwe kleuren, een nieuw M-Sport-pakket en zes nieuwe designs voor de optionele lichtmetalen wielen.

De vernieuwde BMW 2 Serie Active Tourer en de ruimere Gran Tourer zijn leverbaar dezelfde motorversies als voorheen, waaronder de 225xe iPerformance plug-in hybride. De motoren zijn bijgewerkt naar de meest recente versie, met 7 pk meer vermogen en 10 Nm meer koppel. Dat betekent dat de vermogensrange nu loopt van 109 tot 231 pk.

Een ander voordeel van de verbeterde motoren is dat het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot met 5 procent omlaag zijn gegaan. De diesels worden bovendien uitgerust met SCR-techniek, waarbij AdBleu in het uitlaatsysteem wordt ingespoten om stikstofoxiden te reduceren.

De vernieuwde BMW 2 Serie Active Tourer en Gran Tourer worden leverbaar in maart, de prijzen zijn nog niet bekend.