Toyota GR Super Sport Concept

Het lijkt een raceauto, maar de Toyota GR Super Sport Concept moet een idee geven van wat we in de toekomst kunnen verwachten van sportieve straatmodellen van het merk.

Toyota presenteert op de tuningbeurs Tokyo Auto Salon een nieuw studiemodel, de GR Super Sport Concept. In deze concept car zit de toekomst van Toyota’s sportieve modellen verpakt. De filosofie van het merk is om door middel van deelname aan de autosport straatmodellen beter te maken. Toyota wil technologie en knowhow uit de racerij vertalen naar auto’s op de weg.

De Yaris GRNM die het merk op dit moment in een beperkte oplage bouwt is daar een voorbeeld van, maar het nieuwe studiemodel gaat een stap verder. De GR Super Sport Concept moet een idee geven van wat Toyota wil bereiken met de volgende generatie sportauto’s. Niet alleen qua design maar zeker ook op technisch gebied. De concept car heeft een 2,4 liter twinturbo V6-motor als onderdeel van een hybride aandrijflijn, die een totaalvermogen produceert van maar liefst 1.000 pk.

Het is bekend dat Toyota samen met BMW werkt aan een nieuwe sportauto. In de wandelgangen wordt dat model al de ‘nieuwe Supra’ genoemd. Om de GR Super Sport Concept de voorbode te noemen van de nieuwe sportcoupé gaat te ver, maar er zullen zeker elementen van het studiemodel te vinden zijn op het nieuwe model.