Mercedes-AMG presenteert de nieuwe 53-reeks. De modellen zijn voorzien van een V6-motor met uitlaatgasturbo én een elektrische turbo. De CLS en E-Klasse bijten het spits af.

Mercedes-AMG breidt zijn aanbod uit met de 53-modellen. Het merk start met de CLS en de E-Klasse Coupé en Cabriolet, er volgen binnenkort ongetwijfeld meer versies. Het draait bij de nieuwe AMG-uitvoering om een 3,0 liter V6-motor met dubbele turbo. Een van die turbo’s is een gewone uitlaatgasturbo, de andere is – en daar zit het nieuwtje – een elektrische turbo.

Een 48 Volt starter-generator zorgt voor een kortstondige boost van 16 kW (22 pk) en 250 Nm, bovenop het toch al niet misselijke vermogen en koppel van 435 pk en 520 Nm. De drie nu aangekondigde modellen accelereren met deze nieuwe motorversie in 4,4 of 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u. Mercedes-AMG geeft een verbruik op van 8,4 l/100 km (1 op 11,9).

De AMG 53-modellen hebben enkele specifieke uiterlijke kenmerken, zoals de AMG-grille met donkere roosters, een specifieke front splitter, spiegels die op de portieren zijn gemonteerd in plaats van aan de A-stijl en 19 inch lichtmetalen wielen. Ook technisch zijn de E 53 en CLS 53 opgetuigd, met onder andere een negentraps automaat, vierwielaandrijving en een rijstandenschakelaar met vijf standen.

De prijzen van de drie nieuwe 53-modellen zijn nog niet bekend.