Infiniti presenteert op de autoshow van Detroit de Q Inspiration Concept. Zeg niet meteen: ‘oh, de voorbode van de nieuwe Q50’, want zo eenvoudig is het niet.

Infiniti grijpt de autoshow van Detroit aan om de Q Inspiration Concept te presenteren. Het merk wil ons doen geloven dat het nieuwe studiemodel niet de directe voorbode is van de volgende generatie Q50. De Q Inspiration Concept is een algemene toekomstvisie, de voorbode van een hele generatie nieuwe Infiniti’s.

Zowel aan de buitenkant als binnenin draait het om minimalisme. Met weinig lijnen een zo krachtig mogelijk ontwerp neerzetten, dat is wat Infiniti wil met zijn toekomstige designs. Een studiemodel is niet compleet zonder autonome rijfuncties en dus heeft de Q Inspiration Concept die ook. Infiniti benadrukt dat de bestuurder altijd de controle houdt en dat de techniek er vooral is om te ondersteunen bij stressvolle verkeerssituaties.

Onder de motorkap van de Q Inspiration Concept ligt de gloednieuwe 2.0 benzinemotor met VC-Turbo-techniek. Deze motor debuteert op de nieuwe QX50, die Infiniti vorig jaar onthulde.