Volkswagen neemt volgend jaar de geheel nieuwe Volkswagen Golf in productie. Veel blijft vertrouwd, in de personencabine vindt echter 'een revolutie' plaats.

In juni 2019 start de productie van de nieuwe generatie Volkswagen Golf, de achtste alweer sinds het model werd geïntroduceerd in 1974. Meestal behoudt Volkswagen de door vele automobilisten gekoesterde kwaliteiten van het goed verkopende model. Ook nu, maar toch kunnen we 'een revolutie' verwachten, zo liet het merk deze week weten tijdens een voorbereidende bijeenkomst voor toeleveranciers. 

De volgende Golf brengt Volkswagen in het tijdperk van volledig verbonden voertuigen, met uitgebreide autonome rijfuncties

Karlheinz Hell, hoofd van de divisie Compacte Modellen, belooft: "De volgende Golf brengt Volkswagen in het tijdperk van volledig verbonden voertuigen, met uitgebreide autonome rijfuncties. Hij zal meer software aan boord hebben dan ooit tevoren. Hij zal altijd online zijn en z'n digitale cockpit en assistentiesystemen zullen de maatstaf vormen voor connectiviteit en veiligheid."

Wat Volkswagen niet verandert zijn de 'wensen van onze klanten ten aanzien van ontwerp, ergonomie, CO2-waarden, comfort en betrouwbaarheid'. Desondanks keert de e-Golf niet terug: de Golf VIII wordt tegelijk geïntroduceerd met Volkswagens volledig elektrische familie I.D.-modellen, die het schone alternatief voor de Golf worden. Verwacht wel Golf-modellen met milde hybride techniek in de vorm van een 48 Volt-systeem dat bijvoorbeeld een boost kan geven tijdens het accelereren.