Seat introduceert de Virtual Cockpit, het digitale instrumentenpaneel waarop alle functies van de auto samenkomen. Als eerste zijn de Leon en Ateca aan de beurt.

Digitalisering, een speerpunt van Seat, zet zich voort met Virtual Cockpit. Het instrumentenpaneel is daarbij een digitaal TFT-display dat, ongeacht de lichtinval, scherp alle autofuncties kan weergeven. Houd je meer van een analoge weergave? Geen probleem, met zelf te kiezen instellingen kun je bijvoorbeeld de snelheid laten afbeelden in 'traditionele, analoge' klokken.

Ook de functies van het ernaast liggende infotainmentscherm, zoals navigatie, kun je laten weergeven op de Virtual Cockpit. Zo heb je alle belangrijke informatie direct in het zicht, desgewenst met grafische effecten. 

Seat gaat het display op diverse modellen aanbieden. Het start met de Seat Leon en Ateca. Halverwege 2018 volgen de Ibiza en Arona. De Virtual Cockpit wordt voortaan standaard geleverd op de Leon Cupra 300. Tegen de meerprijs van 400 euro is het instrumentenpaneel te bestellen op de Leon en Ateca Business Intense, en op uitvoeringen die voorzien zijn van het Upgrade Professional-(infotainment)pakket.