Kia Stinger

De World Car of the Year-organisatie heeft bekendgemaakt welke modellen doorgaan naar de finale van de jaarlijkse verkiezing. Eind maart volgt de laatste ronde.

Tijdens de persdagen van de New York International Auto Show, op 28 maart aanstaande, wordt de World Car of the Year gekozen. Er zijn nog flink wat modellen die meedingen naar de felbegeerde onderscheiding, zo wordt duidelijk nu de finalisten bekendgemaakt zijn.

Behalve vijf specifieke categorieën is er de overkoepelende prijs; nog tien modellen dingen mee naar deze belangrijkste titel. Opvallend is dat alleen de Kia Stinger voorkomt in deze lijst én in de lijst van finalisten voor de (Europese) titel Auto van het Jaar 2018.

Praktijktesten

Dit jaar bestaat de jury uit 82 autojournalisten van alle continenten, die in hun dagelijks werk kennismaken met veel nieuwe modellen. Soms komt het echter voor dat een specifiek model niet in hun land verschijnt, voorheen moesten zij zich dan baseren op papieren informatie.

Dit is nu ondervangen door hen diverse regionale praktijktesten aan te bieden. Afgelopen oktober konden de jurlyleden testritten rijden in Tokio, in november volgde Los Angeles en tijdens de autoshow in Genève krijgen ze nog een kans. Daaarbij kunnen onderstaande modellen nog van de uiteindelijke lijst verdwijnen. 

Finalisten World Car of the Year 2018
World Car of the Year
Alfa Romeo Giulia
BMW X3
Kia Stinger
Land Rover Discovery
Mazda CX-5
Nissan Leaf
Range Rover Velar
Toyota Camry
Volkswagen T-Roc
Volvo XC60
World Urban Car
Ford Fiesta
Hyundai Kona
Nissan Micra
Suzuki Swift
Volkswagen Polo
World Luxury Car
Audi A8
BMW 6 Serie Gran Turismo
Lexus LS
Porsche Cayenne
Porsche Panamera
World Performance Car
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Audi RS 3 Limousine
BMW M5
Honda Civic Type R
Lexus LC 500
World Green Car
BMW 530e iPerformance
Chevrolet Cruze diesel
Chrysler Pacifica Hybrid
Nissan Leaf
World Car Design of the Year
Citroën C3 Aircross
Lexus LC 500
Range Rover Velar
Alpine A110
Volvo XC60