Jaguar I-Pace

Jaguar gaat meer productieplaatsen vrij maken voor Nederland. Om te voorkomen dat er al bij de verkoopstart een tekort ontstaat van de elektrische I-Pace krijgen Nederlandse klanten voorrang.

Jaguar start vanaf nu met de levering van de I-Pace, de eerste elektrische auto van het merk. Omdat er in Nederland vanwege het gunstige fiscale klimaat nu al veel vraag is naar de elektrische SUV, verhoogt Jaguar het aantal productieplaatsen voor ons land. “We zijn bijzonder trots dat Jaguar het belang van de Nederlandse markt erkent en het aantal productieallocaties verhoogt”, aldus Marc Bieneman van Jaguar Benelux.

Per 1 januari verandert de bijtelling voor elektrische auto’s met een catalogusprijs van meer dan 50.000 euro. Over elke euro boven dat bedrag moet het normale bijtellingstarief van 22 procent worden betaald, in plaats van 4 procent. Jaguar belooft dat als je de auto nu bestelt, dat 'ie voor het eind van het jaar wordt geleverd. Met 4 procent bijtelling over de hele aanschafwaarde.

De I-Pace is de eerste elektrische auto van Jaguar en heeft twee elektromotoren die samen 294 kW (400 pk) vermogen produceren. De 90 kWh-accu zorgt voor een actieradius van 480 kilometer, een waarde die is vastgesteld volgens de nieuwe, meer realistische WLTP-methode. De elektrisch aangedreven SUV heeft een vanafprijs van 80.330 euro.