Teaser Bugatti Divo

Bugatti kondigt een nieuw model aan, de Divo. Bij deze supercar gaat het eens niet om het wereldsnelheidsrecord maar om dynamisch rijden. 

Eind augustus zal Bugatti in het kader van de Monterey Car Week een nieuw model onthullen. Hoewel, helemaal nieuw? Uit geruchten die rondgaan sinds de besloten previews kunnen we opmaken dat we waarschijnlijk te maken hebben met een auto die technisch overeenkomt met de Bugatti Chiron. Zo zouden het chassis en de aandrijflijn uit het huidige Bugatti-model afkomstig zijn. 

Maar waar de Chiron en z'n voorganger Veyron vooral bekendstaan om hun waanzinnige snelheid - de Chiron is elektronisch afgeregeld op 420 km/u - daar draait het bij de Divo om de rijeigenschappen. Ten opzichte van de Chiron is de Divo, zo zegt het merk, lichter van gewicht en wendbaarder. De nieuwkomer kent grotere g-krachten en zou gereden kunnen worden met het rijplezier waar performancemodellen om bekend staan.

De aanstaande Bugatti krijgt verder een design dat afwijkt van bestaande modellen. Het merk bouwt slechts veertig stuks van de Divo. De prijzen beginnen, exclusief de Nederlandse belastingen, bij 5 miljoen euro. Dat kan met recht de duurste productieauto ooit worden genoemd.