Volkswagen maakt steeds meer bekend over de T-Cross. De nieuwe, kleine SUV van het merk wordt later dit jaar onthuld.

Er zit nog een klein laagje camouflagemateriaal omheen, maar veel stelt het niet (meer) voor. De auto die je hier ziet is de T-Cross, de nieuwe kleine SUV van Volkswagen. Het merk belooft dat de T-Cross niet meer kost dan concurrerende auto’s, maar wel meer biedt.

De mogelijkheden zijn in ieder geval uitgebreid, Volkswagen stelt tal van opties uit duurdere en grotere modellen beschikbaar in de T-Cross. Zo wordt het model leverbaar met een digitaal instrumentarium, een draadloze telefoonlader, een multimediasysteem met 8 inch aanraakscherm en een Beats audiosysteem met 300 Watt vermogen. Ook is het mogelijk om het dak in een contrasterende kleur te laten spuiten.

De T-Cross heeft ondanks de lengte van slechts 4,10 meter (iets langer dan de Polo) veel interieurruimte. In de kofferbak is 455 liter beschikbaar, dat is meer dan de Golf heeft. Met de over 15 centimeter te verschuiven achterbank kun je kiezen voor meer been- of bagageruimte. Als de leuning omlaag woirdt geklapt ontstaat er zelfs 1.281 liter.