Maserati komt met een tweede V8-uitvoering van de Levante, naast het nieuwe topmodel Trofeo verschijnt de GTS. 

Maserati presenteert de Levante GTS. Die heeft net als de nieuwe topuitvoering Trofeo een V8-motor, maar dan met 40 pk's minder. De 3.8 achtcilinder levert in de Levante GTS 550 pk vermogen en 730 Nm koppel, de krachten worden losgelaten op vier wielen. Accelereren van 0 naar 100 km/u kan in slechts 4,2 seconden, de topsnelheid is 292 km/u. Een voorbumper met grotere luchtinlaten, een gewijzigde achterbumper en specifieke, 22 inch wielen zijn aan de buitenkant de herkenningspunten van de GTS-uitvoering.

Fijngeslepen

Maserati blijft constant verbeteringen doorvoeren aan de Levante. Het merk grijpt de introductie van de V8-modellen aan om diverse wijzigingen aan te brengen. De nieuwe automaatpook ziet er niet alleen mooier uit, maar is volgens Maserati ook makkelijker te bedienen. Het beeldscherm heeft verbeterde graphics en het bedieningspaneel van de climate control is vereenvoudigd.

Verder zijn er enkele nieuwe opties, zoals matrix-ledverlichting en Pieno Fiore-leder, volgens Maserati het zachtste en soepelste leer dat je in een auto kunt krijgen. Ook zijn er nieuwe afwerkingsmogelijkheden voor het dashboard en nieuwe lichtmetalen wielen. Elke Levante wordt voortaan uitgerust met Integrated Vehicle Control, een nieuw grip- en stabiliteitssyteem.

De algemene wijzigingen gelden ook voor de Ghibli en Quattroporte.