McLaren

McLaren heeft zijn nieuwe toekomstplannen gepresenteerd. Op het Goodwood Festival of Speed in Engeland maakte het merk bekend dat in 2025 alle modellen een hybride aandrijving zullen hebben.

McLaren wil tot en met 2025 maar liefst achttien nieuwe modellen op de markt brengen. Ja, dat lees je goed. Dat zijn uiteraard niet allemaal gloednieuwe modellen, maar vooral nieuwe varianten in de drie modelseries van het merk: Sports Series, Super Series en Ultimate Series. In die laatste catagorie vallen de gelimiteerde supercars, de topmodellen van McLaren. De P1 is zo’n auto en daarvan komt een opvolger, zo heeft het merk aangekondigd.

Het Britse sportautomerk is van plan om al zijn auto's te voorzien van hybride aandrijving. In 2025 moet alle McLarens voorzien zijn van deze techniek. Daarvoor investeert het merk in de ontwikkeling van batterijtechniek, de accu’s moeten krachtig, licht en snel op te laden zijn. Een hybridemodel moet 30 minuten op een circuit kunnen rijden op alleen elektropower.

Verder blijft McLaren doen wat het nu ook al doet: lichtgewicht sportauto’s en supercars bouwen met middenmotor. Elke McLaren moet in de toekomst lichter zijn dan de concurrerende modellen.