Bentley brengt een eerbetoon aan zijn oprichter Walter Owen Bentley. Dat doet het merk met de speciale Mulsanne W.O. Edition by Mulliner.

Slechts honderd exemplaren gaat Bentley bouwen van de Mulsanne W.O. Edition by Mulliner. Het is een zeer speciale uitvoering als eerbetoon aan Walter Owen Bentley, de oprichter van het merk.

In het interieur is een stukje van de originele krukas van de tweede Bentley 8 Litre die ooit is geproduceerd door het merk, in de jaren ‘30. Dit was de auto van Walter Owen Bentley ‘himself’. Het stukje krukas is te zien achter een glazen paneel van de middensteun achterin. De betreffende Bentley 8 Litre bestaat overigens nog steeds. De krukas van de auto is in 2006 vervangen door een nieuwe.

Het interieur van de W.O. Edition is aangekleed met vier soorten hout, het mooiste leer en lamswol. Het ‘tafeltje’ achterin herbergt niet alleen een stukje klassieke krukas, maar is ook voorzien van een schets van de Bentley 8 Litre. Op de stoelen, het dashboard en de plaquette met het productienummer is de handtekening van W.O. Bentley aangebracht.