Audi parkeert op 16 augustus de Q8 bij de dealers. Het nieuwe topmodel in de SUV-lijn van het merk kost vooralsnog minimaal 109.155 euro.

Audi heeft de prijs van de Q8 bepaald. Het nieuwe model verschijnt in eerste instantie alleen als 50 TDI, met 286 pk sterke 3.0 TDI-dieselmotor. De prijs van deze uitvoering bedraagt 109.155 euro. Nog dit jaar volgen er een bereikbaardere dieselversie met 231 pk en een 340 pk sterke benzine-uitvoering.

De Q8 is standaard uitgerust met instelbare dempers, Quattro-vierwielaandrijving, led-koplampen en 20 inch lichtmetalen wielen. Met de Pro Line Plus-uitvoering wordt de uitrusting uitgebreid met onder andere een navigatiesysteem, een digitale cockpit, luchtvering, stoelventilatie, klimaatregeling met vier zones, lederen bekleding, een Bang & Olufsen audio-installatie en een inparkeersysteem.

De Q8 50 TDI staat op 16 augustus bij de dealer en kan vanaf nu besteld worden. Voor wie graag meer van de Q8 wil zien: we hebben een verzameling prachtige foto’s van de Q8, in het indrukwekkende landschap van Chili.