Nissan neemt de Leaf Nismo in productie. De elektrische performance-uitvoering komt als eerste in Japan op de markt. 

Op de autoshow van Tokio vorig jaar toonde Nissan de Leaf Nismo Concept. Nu neemt het de performanceversie van de elektrische Leaf in productie. Eind deze maand gaat de Leaf Nismo in Japan in de verkoop en we hopen natuurlijk dat Europa (snel) volgt. 

Nissans huistuner Nismo heeft ingrepen gepleegd aan de ophanging - voor sportievere maar toch comfortabele ritten - en aan de stuurinrichting. De Leaf kreeg aanvullend banden met hoge grip, andere remmen, Intelligent Trace Control voor stabilisering in de bochten en een tuning computer om een sterkere acceleratie mogelijk te maken. 

Nissan maakt geen melding van aanpassingen aan de motor, of aan het accupakket van de auto die de titel 'World Green Car 2018' draagt. Hoever een rijder zich sportief kan uitleven tot de batterijen leeg zijn weten we dan ook niet, en wat de prestaties zijn evenmin. 

Het sportieve tenue van de Leaf Nismo wijkt niet veel af van dat van de conceptcar. We maken melding van onder meer exclusieve 18 inch lichtmetalen wielen en dito grille, bumpers, side sills, led-dagrijlichten en achterlichten. In de zijspiegels, met de kenmerkende rode Nismo-streep, zijn richtingaanwijzers verwerkt. 

Ook de Nismo-interieuraccessoires zijn alle speciaal voor de Leaf ontworpen, van de dashboardfinish via het instrumentenpaneel tot de pookknop. De auto heeft alcantara en lederen stoelbekleding. Naast rode accenten wordt 'gun metal' chroom als finish toegepast.