Ford start met de verkoop van de vernieuwde Ka+ in Nederland. En wat blijkt: de stoere Active-uitvoering komt tóch nog naar Nederland.

De vernieuwde Ford Ka+ is er vanaf 14.900 euro. De basisuitvoering heeft een 70 pk sterke 1.2 driecilindermotor en is uitgerust met centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ruiten en mistlichten aan de voorkant. Met de luxere Trend Ultimate-uitvoering krijg je niet alleen een motor met 15 pk meer, maar ook airconditioning en een audiosysteem met Bluetooth-functies.

Als je de Ka+ verder wil aankleden, dan kun je de optielijst erbij pakken. Daarop staan onder andere een multimediasysteem met 6,5 inch aanraakscherm, een regensensor, automatisch inschakelende koplampen, een verwarmbare voorruit en voorstoelen en parkeersensoren. Verder zijn er de Trend Ultimate Black en Trend Ultimate White-uitvoering, met respectievelijke zwarte en witte aankleding.

Ka+ Active komt toch

Ford heeft tóch besloten om de Ka+ Active naar Nederland te halen. Toen deze uitvoering werd gepresenteerd eerder dit jaar, vertelde een woordvoerder van Ford Nederland nog dat de auto niet naar ons land zou komen.

De Active-uitvoering is aangekleed met specifieke bumpers en wielen, zwarte beschermingsranden, dakrails en speciale bekleding in het interieur. De uitrusting is ten opzichte van de Trend Ultimate-uitvoering aangevuld met cruise control.

Je vindt alle prijzen van de vernieuwde Ka+ in de tabel hieronder. De auto staat per direct bij de dealer.