Skoda presenteert de Karoq Scout. De SUV is voorzien van kunststof beschermingsranden en uitgerust met vierwielaandrijving.

Voor wie off-road wil rijden met de Skoda Karoq is er nu de Scout-uitvoering. Diverse andere modellen van Skoda zijn al leverbaar als Scout, dus de ingrediënten zijn bekend: kunststof beschermingsranden langs de wielen en dorpels, aluminiumkleurige elementen, speciale 18 inch wielen en Scout-logo’s op de voorschermen. Het interieur is aangekleed met specifieke stoffen op de stoelen en RVS-pedalen.

Om de robuuste uitstraling kracht bij te zetten levert Skoda de Karoq Scout standaard met vierwielaandrijving. Tot nu toe was de SUV alleen met voorwielaandrijving verkrijgbaar. Voor de Karoq Scout zijn er drie motoren beschikbaar, het is nog niet bekend of alle versies naar Nederland komen. Het gaat om de 1.5 TSI benzinemotor met 150 pk en de 150 en 190 pk sterke 2.0 TDI diesels. De TSI-motor en de krachtigste dieselmotor zijn altijd gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat.

De Karoq Scout verschijnt in het najaar bij de dealers. De prijzen zijn nog niet bekend.