Maserati zet de komende jaren in op elektrisch rijden. Het nieuwe vijfjarenplan van het merk omvat vier volledig elektrische auto’s en acht plug-in hybrides.

Het roer gaat om bij Maserati. Het Italiaanse luxemerk brengt tussen nu en 2023 vier elektrische modellen op de markt: de Alfieri Coupé, Alfieri Cabrio, Quattroporte en Levante. Al deze modellen worden op een heel nieuw platform gebouwd, dat geschikt is voor zowel hybride als elektrische aandrijflijnen. Van alle Maserati’s moet in 2022 minimaal één geëlektrificeerde versie zijn.

De volledig elektrische modellen komen onder het nieuwe label Maserati Blue op de markt. De Alfieri bijt het spits af. Deze coupé werd jaren geleden al aangekondigd, maar lijkt binnenkort dan toch echt lijkt te gaan komen. De elektrische versie heeft drie elektromotoren en 800 Volt-batterijtechniek. Het merk geeft een bijna onwerkelijke acceleratietijd op: 0-100 km/u in ongeveer 2 seconden. Alle volledig elektrische Maserati’s zijn vierwielaangedreven.

Levante wordt vroegtijdig vervangen

In het productplan van Maserati vinden we een aantal opvallende dingen. De Levante wordt vroegtijdig vervangen door een volledig nieuw model op het nieuwe, modulaire platform. Ook de Quattroporte wordt binnen 5 jaar opgevolgd door een nieuw model op die bodemplaat. Daardoor wordt het mogelijk om volledig elektrische (en hybride) versies uit te brengen van deze modellen, iets dat met de huidige techniek moeilijker is te realiseren. De enige auto die gebruik blijft maken van de bestaande techniek is de Ghibli, waarvan nog wel een update verschijnt binnen enkele jaren. Ook van de meest bereikbare Maserati komt een hybride-uitvoering.

Het andere grote nieuws van Maserati de komende 5 jaar is een nieuwe, middelgrote SUV die onder de Levante in het assortiment komt. Deze gaat gebruik maken van Alfa Romeo-techniek en verschijnt ook als plug-in hybride.

Highlights vijfjarenplan Maserati

  • Vier elektrische modellen
  • Acht plug-in hybrides
  • Alfieri als elektrische supercar
  • Nieuwe, middelgrote SUV
  • Levante wordt vroegtijdig vervangen

Productplan Maserati