Ferrari wint opnieuw Engine of the Year-award

Ferrari sleept opnieuw de titel Engine of the Year in de wacht. Voor het derde jaar op rij is de 3.9 V8 turbomotor uit de Ferrari 488 uitgeroepen tot beste motor.

De titel Engine of the Year gaat opnieuw naar Ferrari. In de 2018-editie van de verkiezing eindigt de 3.9 V8 turbomotor van Ferrari ruim bovenaan, voor het derde jaar op rij. “Dit is zonder twijfel een technisch meesterwerk van Ferrari. Geen turbogat, een prachtige vermogensafgave, rauwe emoties en heel veel power, deze Ferrari V8 is een kunststukje”, aldus jury-vice-voorzitter Dean Slavnich.

Ferrari wint met de V8 ook de subcategorie ‘Best Performance Engine’ en met de 6.5 V12 uit de 812 Superfast wint het merk op het onderdeel ‘Best New Engine’. De aandrijflijn uit de Tesla Model S en Model X heeft de beste elektromotor en krijgt de prijs voor ‘Best Green Engine’. Verder zijn er prijzen uitgedeeld voor categorieën naar cilinderinhoud. In volgorde van grootte zijn de winnaars: de 1.0 TSI driecilindermotor van Volkswagen, de 1.2 Puretech-motor van Peugeot, de 1.5 driecilindermotor met hybride aandrijving uit de BMW i8, de 2.0 turbomotor uit de Porsche 718, de 2.5 TFSI uit de Audi TT RS en de 3.0 zescilinder van Porsche.

De jury bestaat uit 68 leden uit landen over de hele wereld. Uit Nederland zijn er twee journalisten afgevaardigd.