Wie wil er nu geen Speedster als verjaardagscadeau? Porsche bestaat 70 jaar en viert het plezier van open rijden met dit studiemodel op basis van de 911. 

Tijdens festiviteiten rondom 70 jaar Porsche-modellen heeft het Duitse sportwagenmerk een rijdend studiemodel onthuld, de 911 Speedster Concept. Het feestelijke model is ontwikkeld bij het Porsche Motorsport Centre op het onderstel van de 911 GT3. Ook de aandrijflijn is afkomstig uit de huidige GT-modellen. De motor levert meer dan 500 pk en kan een toerental bereiken van 9.000 tpm. 

Met dit studiemodel kijkt Porsche terug én vooruit: het meldt dat de Speedster vooruit blikt op 'een mogelijk productiemodel dat in 2019 voorgesteld zou kunnen worden' - hierover moet de bedrijfstop echter nog beslissen. In de 70-jarige geschiedenis heeft Porsche acht seriemodellen en bijzondere uitvoeringen gebouwd die de naam Speedster droegen.

Porsche 911 Speedster Concept

De moderne techniek van de conceptcar gaat verpakt in een historisch jasje. De 911 Speedster is een feest der herkenning: we zien de lage 'fly-line' van de Porsche 356 1500 terug, de 'double bubble' in de afdekplaat achter de zitplaatsen (nu in koolstofvezel uitgevoerd), de GT-zilveren en witte lak, de centraal in de kofferbak geplaatste tankdop in jaren '50 stijl, een kruiseffect in de koplampen dat verwijst naar de afgeplakte raceauto-lichten... De 21 inch grote lichtmetalen wielen zijn voorzien van een centrale wielmoer. 

Hoewel de 'Nr. 1' Porsche 356 uit 1948 een roadster (open tweezitter) was viert het merk z'n geschiedenis met een speedster, een spartaanser auto zonder luxe. Daarmee geeft Porsche aan dat rijplezier bij het merk voorop staat. Speciaal voor deze conceptcar is een uitlaatsysteem met titanium pijpen ontwikkeld.