Jaguar voert diverse wijzigingen door aan de E-Pace voor modeljaar 2019. Een daarvan is de toevoeging van een 200 pk sterke benzinemotor.

De kleinste SUV van Jaguar, de E-Pace, wordt voor modeljaar 2019 voorzien van nieuwe opties en een nieuwe motor. De 2.0 viercilinder benzinemotor is al leverbaar met 249 en 300 pk en daar komt nu een nieuwe versie met 200 pk bij. Hiermee accelereert de E-Pace in 8,2 seconden van 0 naar 100 km/u. Het merk geeft een verbruik op van 8,2 l/100 km (1 op 12,1). Vanaf modeljaar 2019 zijn alle benzinemotoren voorzien van een partikelfilter, waarmee de uitstoot van schadelijke deeltjes wordt beperkt.

Het nieuwe modeljaar brengt ook nieuwe opties. Onder de noemer Adaptive Dynamics introduceert Jaguar elektronisch aangestuurde dempers, die in twee standen (normal en dynamic) zijn in te stellen. De werking van de dempers wordt bepaald door de staat van het wegdek, die continu door sensoren wordt gescand.

Een functie die in de elektrische I-Pace werd geïntroduceerd is Smart Setting. Deze optie wordt nu ook leverbaar op de E-Pace. Met deze functie kan de auto een bestuurder herkennen aan zijn telefoon en sleutel. Instellingen zoals stoel, klimaatregeling en radiozender worden vervolgens automatisch aangepast aan de wensen van die specifieke bestuurder. Het systeem is zelflerend en kan patronen herkennen, bijvoorbeeld vanaf welke temperatuur de bestuurder de stoelverwarming activeert of op welk moment een bepaald contact uit het telefoonboek wordt gebeld.

De prijs van de nieuwe benzineversie van de E-Pace is nog niet bekend.