Het moment dat Aston Martin de Rapide AMR in productie neemt is aangebroken. Er is een beperkt aantal van het snelle model verkrijgbaar. 

Ruim een jaar geleden showde Aston Martin op de autoshow in Genève de Rapide AMR. Nu neemt het merk de speciale uitvoering van de Rapide in productie. Er verschijnt een 'limited edition' van 210 exemplaren. 'AMR' staat voor Aston Martin Racing, de autosporttak van het Britse merk - en daar haalt de autobouwer de inspiratie vandaan. Dat zie je aan het uiterlijk en dat merk je aan de toegepaste techniek. 

Ingrepen aan het exterieur zijn de luchthappers op de motorkap en toevoeging van extra aerodynamische onderdelen (splitter, diffuser, lipspoiler en dergelijke) uitgevoerd in koolstofvezel. Verder zijn er 21 inch grote wielen met ultra-high performance Michelin-sportbanden en carbon-keramische remmen. De grote grille lijkt op die van de track-only Aston Martin Vantage AMR Pro. 

Onderhuids de AMR is de ophanging met actief dempersysteem onder handen genomen. De auto ligt 10 mm lager boven het asfalt dan de Rapide S. Volgens het merk zijn de wendbaarheid en dynamiek van de nieuwkomer daarmee beter. CEO Andy Palmer: "De Rapide AMR is een sportauto die een coureursteam comfortabel kan vervoeren naar een circuit aan de andere kant van het continent en als ze eenmaal daar zijn dat circuit kan aanvallen."

Aston Martin Rapide AMR

Daarvoor brengt de 6.0 V12-liter motor in de Rapide AMR 603 pk aan vermogen mee en 630 Nm trekkracht. De sprint van 0-100 km/u kan al in 4,4 seconden voorbij zijn. Zowel motor als versnellingsbak zijn opnieuw gekalibreerd.  

De Rapide AMR kan besteld worden in vier lakkleuren (blauw, zwart en twee zilvertinten), die gecombineerd kunnen worden met een van de drie designthema's van bijvoorbeeld afwerkingsaccenten. De thema's worden doorgetrokken in het interieur. Klanten kunnen de AMR desgewenst verder door Q by Aston Martin laten personaliseren. Reken op een prijs rond de 3 ton voor de standaard-AMR. Afleveringen beginnen in het vierde kwartaal.