Toyota GR Super Sport Concept

De techniek van Toyota's winnende Le Mans-raceauto's komt in de 'volgende generatie supercar' van het merk te liggen. Daarvan is de ontwikkeling begonnen.  

Als autosportliefhebber weet je het al: gisteren won Toyota de endurancerace 24 Uur van Le Mans. Op het podium stonden de coureurs van de twee TS050-racewagens uit de LMP1-klasse, onder meer Fernando Alonso, Sébastien Buemi en Kamui Kobayashi. 

Toyota heeft ook goed nieuws voor de niet-coureurs: het merk is begonnen met de ontwikkeling van de hybride supercar die het begin dit jaar als conceptcar onthulde. Ook dit weekend in Le Mans was deze GR Super Sport Concept te zien. Een deel van de techniek deelt de aanstaande hypercar met de winnende TS050-raceauto's, waaronder het Toyota Hybrid System-Racing. 

Deze hybride performance-aandrijflijn combineert in de GR-supercar een elektromotor met een 2,4 liter V6-motor met directe injectie en twee turbo's. De twee krachtbronnen leveren samen een vermogen van 1.000 paardenkrachten. Toch beweert Toyota dat het brandstofverbruik binnen de perken blijft, dankzij 6 jaar testen tijdens de WEC-kampioenschappen.