Mazda heeft de MX-5 vernieuwd. De tweeliter motor is nu krachtiger en de veiligheidssystemen zijn uitgebreid. Ook komt er een 'limited edition' aan.

Vanaf augustus is de vernieuwde Mazda MX-5 verkrijgbaar. Zowel de roadster met softtop als de RF-uitvoering met inklapbare hardtop krijgen meer i-ActivSense veiligheidssnufjes mee. Op de GT-M-uitvoering zijn nu standaard de noodremsystemen Smart City Brake Support en Smart City Brake Support Reverse aanwezig, evenals een vermoeidheidsdetector, verkeersbordherkenning en een achteruitrijcamera. 

De 1.5 en 2.0 SkyActiv-G-benzinemotoren zijn aangepast. Daarbij heeft de tweeliter variant extra vermogen gekregen (van 160 naar 184 pk), evenals extra koppel (van 200 naar 205 Nm) en een maximum toerental (van 6.800 naar 7.500 tpm). Het gecombineerde verbruik van deze motor ligt tussen de 6,9 en 7,2 l/100 km, uitgedrukt volgens de NEDC-test.

Handig is dat het stuurwiel voortaan niet alleen in hoogte, maar ook in diepte te verstellen is. Op de prijslijst zijn de Recaro-sportstoelen als losse optie opgenomen. Tot slot introduceert Mazda een nieuwe, beperkt verkrijgbare Chairo-uitvoering. Deze is herkenbaar aan de donkerbruine softtop en het 'Tan' nappalederen interieur.

De prijzen van de vernieuwde tweezitter beginnen bij 32.990 euro voor de roadster met SkyActiv-G 132 motor. De MX-5 RF is er vanaf 37.090 euro. Deze is als GT-M ook met automaat leverbaar.