De Toyota Camry komt terug naar Europa! Hij volgt de Avensis op en wordt leverbaar met een hybride aandrijflijn.

14 jaar lang kon je in Europa geen nieuwe Toyota Camry kopen. Nu keert de bekende naam terug om de Avensis met pensioen te sturen. Het nieuwe model is vorig jaar al gelanceerd in de Verenigde Staten en komt begin 2019 in iets aangepaste vorm naar ons continent.

De nieuwe Camry is iets groter dan de Avensis en staat op het TNGA-platform, dat ook voor de Prius en Auris wordt gebruikt. Toyota belooft een ruim en modern interieur. Op de foto zie je het dashboard van de Amerikaanse versie, maar dat van de Europese Camry zal nagenoeg hetzelfde zijn. Ook aan de buitenkant zijn de veranderingen klein, slechts details zoals de indeling van de koplampen onderscheiden de Europese versie van de Amerikaanse.

De Camry wordt in Europa alleen leverbaar met een hybride aandrijflijn, met een 2.5 benzinemotor als basis. Meer informatie en specificaties verwachten we te krijgen in aanloop naar de marktintroductie, die gepland staat voor het eerste kwartaal van 2019.

Update 17.15 uur

Een woordvoerder van Toyota Nederland laat ons weten dat er nog geen besluit is genomen over de komst van de Camry naar Nederland.