McLaren brengt een nieuwe Longtail-uitvoering uit, dit keer op basis van de 570S. De 600LT is lichter, sneller, krachtiger en langer dan de auto waarop hij is gebaseerd.

McLaren presenteert de 600LT, de Longtail-uitvoering van de 570S. Minder gewicht en meer vermogen, dat zijn de belangrijkste ingrediënten. McLaren heeft maar liefst 96 kilogram van het gewicht van de 570S weten af te schrapen, waardoor de auto nog maar 1.247 kilo weegt.

23 procent van de onderdelen is vernieuwd om de auto lichter te maken. Aan de achterkant heeft McLaren 74 centimeter extra lengte toegevoegd (daarom: Longtail) maar wat vooral opvalt is dat de uitlaatpijpen niet in de achterbumper naar buiten komen, maar boven de motor. Dat ziet er volgens McLaren niet alleen mooi uit, maar bespaart ook gewicht. Het vermogen van de 3.8 V8-motor is opgeschroefd naar 600 pk, het koppel is 620 Nm. Prestatiecijfers zijn helaas nog niet bekend.

Het interieur is aangekleed met lichtgewicht materialen, zoals koolstofvezel en Alcantara. De 600LT heeft de kuipstoelen uit de gelimiteerde supercar P1, waarmee het merk maar wil aangeven dat de 600LT een serieuze sportauto is.

De Nederlandse prijs van de 600LT is nog niet bekend.