Dodge weet van geen ophouden. De Challenger Hellcat was al de krachtigste muscle car van dit moment maar het merk doet er nog een schepje bovenop.

Dodge komt met een aantal nieuwtjes voor de Challenger Hellcat. De snelste muscle car van dit moment krijgt er 10 pk bij, waarmee het vermogen op 726 pk komt. Maar dat is nog niet alles, Dodge introduceert namelijk de nieuwe uitvoering Hellcat Redeye, met 808 pk en 985 Nm. Deze uitvoering is opgetuigd met techniek uit de bizarre, 851 pk sterke Demon-uitvoering, die niet in Europa leverbaar is.

De Challenger Hellcat Redeye accelereert in 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 326 km/u. Het extra vermogen is onder andere te danken aan een grotere supercharger en een groter toerenbereik. De V8-motor kan in de Redeye-uitvoering 300 tpm meer draaien, waardoor de begrenzer nu bij 6.500 tpm ingrijpt.

De Hellcat Redeye is te herkennen aan de motorkap met twee luchtinlaten, een hommage aan klassieke musclecars van Dodge. Zowel de reguliere Hellcat als de Redeye zijn te voorzien van een ‘widebody’. De uitgebouwde wielkasten zien er niet alleen indrukwekkend uit, de grotere spoorbreedte zorgt voor meer grip en stabiliteit. Geen overbodige luxe met meer dan 700 pk.

De Nederlandse prijzen van de nieuwe Hellcat-versies zijn nog niet bekend.